Chaos

Ik heb het te druk gehad de laatste tijd. Te veel lange, vermoeiende afspraken buitenshuis, te weinig tijd thuis.

Het begon in mijn slaapkamer. De was werd niet meer opgevouwen. Stofzuigen gaat natuurlijk ook niet als je kamer vol was ligt.

De keuken verandert elke kookbeurt in een chaos. Gelukkig geven ik en mijn woonbegeleiders hieraan prioriteit, dus wordt deze chaos regelmatig weer weggewerkt.

De salontafel, daarop belanden lege koffiekopjes, en gelezen post, en tijdschriften. Kris en kras liggen enveloppen en paperassen, omringd door een te hoge stapel boeken, een halfdode plant, en een dapper brandende kaars.

De eettafel, daar komen gekochte boodschappen terecht, voor ze worden opgegeten of opgeruimd. Ook belanden er vaak dingen die in mijn handtas zaten. Op een van de stoelen ligt een paar meter bubbeltjesplastic dat nog naar de berging moet.

In de gang liggen mijn schoenen schots en scheef, en in de badkamer liggen er lege wc-rolletjes op de vloer.

Het is erger geweest. Een paar jaar geleden zou ik dit bijna netjes genoemd hebben. Er is dus wel degelijk langzame verbetering in mijn kwaliteiten mijn huis op orde te houden. Langzame. Nu wordt ik er gek van. Ik verstop me het liefst achter mijn laptop, zolang ik daar niet van opkijk, zie ik de chaos niet.

Als één terrein chaos is, en de rest is netjes, dan weet ik daar wel raad mee. Op een dag waarop mijn energie en executieve functies goed zijn, heb ik dat zo weggewerkt. Maar nu is er overál chaos, en weet ik niet meer waar ik moet beginnen. Ik doe van alles een klein beetje, en boek dus nergens zichtbaar resultaat.

Mijn woonbegeleider is er om te helpen met de chaos, maar er is te veel om in een uurtje weg te werken. We kunnen wel samen afwassen, maar samen inplannen hoe ik de rest van de chaos zelf te lijf ga is lastig, en gebeurt bijna niet.

Morgen krijg ik een gast op bezoek. Ik zou zo graag de perfecte gastvrouw willen spelen, en daarbij hoort het hebben van een net huis. Maar dat zal niet gebeuren, want er is overal chaos…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s