Het wonder van de kledingkast die niet leegraakte

Ik had altijd weinig kleren. Kleren zijn duur, winkelen kost een hoop energie en overprikkeling, ik had een lastige maat. Zelfs bij grote-matenwebshops had ik de allergrootste maat nodig, waar de prijzen het hoogst en de keuzes het kleinst zijn. Ik waste elke zaterdag, en had precies genoeg kleren om elke dag van de week iets nieuws aan te trekken. Kleren kopen was iets wat ik op mijn todolijst zette, en dan alsnog lang uitstelde. Als ik om wat voor reden dan ook dat wassen moest uitstellen, kwam ik bij het achterste deel van mijn kledingkast uit, kleren die zo versleten waren dat een ander ze al lang had weggegooid.

Toen kwam mijn maagverkleining, waar ik eerder al over geblogd heb. Ik ben op moment van schrijven 52 kilo kwijt, en de kleren die ik een jaar geleden had, zitten op zijn zachts gezegd, behoorlijk ruim. Ik had gedacht dat ik nog lang met die kleren zou doen. Ik heb immers niet het budget om telkens mijn garderobe te vernieuwen, tot mijn gewicht en maat weer stabiel zijn. Maar het liep anders.

Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik in de kerk een hele lieve vrouw, die me bij haar thuis uitnodigde. Inmiddels kom ik er bijna iedere week, en zijn we ondanks het leeftijdsverschil een soort van vriendinnen, of wandelmaatjes. Zij is ook de bron van mijn nieuwe garderobe.

Haar dochter, iemand met een zeer leuke kledingsmaak, doorloopt ook een traject van veel gewichtsverlies. En in plaats van haar overtollige, te grote kleren naar een goed doel of kledingcontainer te doen, kwamen haar oude kleren mijn kant op. Ik ben inmiddels de tel kwijt hoeveel vuilniszakken ik heb mogen ontvangen. Eerst was er veel dat niet paste, maar daar ben ik inmiddels in gegroeid. Ik ben verrast door hoeveel leuke dingen er tussen zitten. Kleren waar ik enthousiast van word, me leuk in voel, en complimenten over krijg.

Waar ik, door mijn veranderende maat, schaarste verwachtte, heb ik nu overvloed. Zoveel kleren dat er nu zelfs een deel in een woonkamerkast ligt, mijn klerenkast kon het niet meer aan. Zoveel leuke outfits dat het moeilijk is om te kiezen.

Van schaarste naar overvloed, van weinig keuze naar veel leuke outfits. Zomaar gekregen, maar zeer gewaardeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s