verjaardagsweek

Mijn huis is netjes, de taart staat klaar. Er hangen slingers en balonnen en ik heb mijn mooiste jurk aan. Vandaag, zondag is de eerste dag van mijn verjaardagsweek. Ik verwacht vandaag één gast, mijn zus. Dat is fijn, rustig beginnen. Dan gaat de bel. Is ze er nu al? Maar ik ben er klaar voor. Ik doe open, en een gezin van vier staat op de stoep. Verbaasd zeg ik dat ik helemaal niet wist dat ze kwamen, maar dat dit een leuke verrassing is. Ze zeggen dat ze mijn online bezoekrooster hebben ingevuld, maar kennelijk is daar iets fout gegaan.

Het geeft helemaal niks, het is echt een leuke verrassing. Er is genoeg taart, en ik ben blij deze mensen weer te zien. Ik laat de kinderen spelen met een deel van mijn kubus-collectie, en ik geniet van hun enthousiasme. Als ze weggaan merk ik hoe moe ik al ben van dit ene bezoek. Qua energie gaat dit een pittige week worden.

Met mijn zus speel ik een spelletje, we wandelen en maken foto’s. Ze besluit spontaan te blijven eten, en ik weet een glutenvrije avondmaaltijd te voorschijn te toveren. Helaas krijgt ze tóch een allergische reactie, ze blijkt ook niet tegen de zoetstof in mijn limonade te kunnen.

Maandag heb ik maar een bezoeker, en ze houdt het kort, omdat ze weet hoe weinig energie ik heb. Het is gelukkig wel echt gezellig.

Dinsdag is de meest uitdagende dag. Ik moet een nieuwe taart bakken, courgettecake dit keer, en ik zal 5 gasten verwelkomen. Die taart gaat niet helemaal goed. Er moest een kokoslaag op, maar terwijl ik het blikje kokosmelk open breekt mijn blikopener. Er volgt een strijd tussen het blik en een mes, en uiteindelijk weet ik het kokosspul te bemachtigen, maar het is helemaal niet dik genoeg voor een cremelaag. Jammer! Mijn broer belt me tijden het blikgevecht, en we zijn nog steeds aan het bellen als mijn deurbel gaat. Een kennis komt een kaart brengen. Natuurlijk nodig ik hem uit om binnen te komen voor drinken en taart. Het is gezellig, maar ik zit ook te rekenen in mijn hoofd. Met een extra gast kunnen we de anderhalvemetermaatregel niet meer naleven. De kennis gaat gelukkig weg voor al het andere bezoek komt, en alles past in mijn woonkamer. Ik geniet van het gezelschap, de kado’s en de bloemen, maar dat mijn gasten aanbieden voor vertrek nog de afwas te doen, ervaar ik als een extra cadeautje!

Woensdag heb ik twee bezoekers, niet tegelijk. Ik geniet ervan, het zijn beide nieuwe vriendinnen waarmee ik het goed kan vinden. Maar ik ben ook heel erg opgelucht als het laatste bezoek weg is, nu heb ik twee dagen rust! Donderdag en vrijdag komt er niemand. Ik slaap lang uit, ga halverwege de dag nog eens in bed liggen, en maak voor mezelf pannenkoeken van de niet-gebruikte kokosmelk. Twee echte rustdagen, en oh, wat was ik daar aan toe!

Zaterdag is weer taartbakdag. Wederom gaat er iets mis met de taart, de gelatine wil niet oplossen. Gelukkig is de taart alsnog wel lekker! Met het bezoek is het gezellig, mijn broer blijft nog wat langer, en we bestellen eten. Ik eet maar 2 hapjes hamburger, en een stuk of 10 frietjes, en zit al vol. Volgende keer minder bestellen dus. Zondag is de laatste gast er. Ik ben bijna te moe om er van te genieten, maar het is toch gezellig. We praten en spelen een spelletje. Eerder dan ik verwachtte ging ze weg, en stiekem ben ik daar ook wel blij mee. Eindelijk is mijn verjaardag over, en kan ik gaan uitrusten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s