De helling af

Vorige week vertelde ik hier over mijn angst voor honden, en dat ik volgens mijn therapeut door blootstelling minder bang zal worden. Ik had er weinig vertrouwen in, maar ik kwam deze week een voorbeeld tegen waarbij die blootstelling wel gewerkt heeft.

In 2018 kreeg ik een elektrische fiets, en dus moest ik er aan geloven. Ik wilde deze fiets hebben, ik wilde meer bewegen en mijn actieradius uitbreiden, maar wat vond ik het eng. Ik had het idee dat ik een ingewikkelde machine bediende, en fietste uitsluitend op de laagste ondersteuningsstand. Ik vond het lastig om op te stappen, en ik was constant bang om te snel te gaan. Met Pinksteren maakte ik een ritje waarbij ik een hoge brug op fietste. Dat was geen probleem, maar ik zag er tegenop om die brug ook weer af te moeten. Ik remde constant tijdens het afdalen, durfde niet harder dan 15 km per uur te fietsen. Ik vond het maar eng, een fiets die zo snel ging.

Ik gebruikte mijn fiets eigenlijk te weinig, want ik vond het lastig om zonder reden of doel mijn huis te verlaten. Eind 2019 kreeg ik een fietsmaatje, en nu pas begon ik regelmatig te fietsen. Nu fiets ik gemiddeld 2 keer per week met verschillende mensen, en worden de routes heel langzaam steeds groter.

Deze week fietste ik diezelfde brug weer af, en ik wierp een blik op mijn snelheidsmeter. 25 km/h. Helemaal prima. Dat is een snelheid waar ik gewend ben op deze helling, er is weinig verkeer en als het platter wordt zal ik vanzelf weer langzamer gaan. Deze helling is voor mij niet eng meer, ook niet een beetje. Angst succesvol overwonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s