Sint en cam

Ons gezin bestaat uit zes personen. Twee ouders, en vier volwassen kinderen, allemaal nog zonder aanhang. En met zijn allen vieren we elk jaar nog altijd sinterklaas. Dit jaar ook? We willen het wel. In oktober spreken we af gewoon verlanglijstjes uit te wisselen, en dan later uit te zoeken hoe en wat. Zo doen we dat. Verlanglijstjes op de mail, de eerste kado’s worden gekocht. Ondertussen kondigt Rutte af dat je per huishouden eerst nog maar drie, en dan twee gasten mag ontvangen. Alleen mijn ouders wonen bij elkaar, dus ze zouden 4 gasten moeten ontvangen. Dat is het dubbele van wat is toegestaan.

Mijn moeder en ik vinden dat we die regel maar een beetje moeten buigen, mijn zussen zijn daar fel op tegen. Mijn ene zus stelt voor dat we een treintje maken: Iedereen komt bij een iemand op bezoek, en neemt dan de kado’s voor de volgende weer mee. Mijn andere zus stelt voor om het in twee groepjes van drie te vieren. Ik stel voor beide groepjes dan met een webcam met elkaar te verbinden. Dat vinden mijn ouders dan weer niks, een sinterklaas met maar één van hun kinderen? Dan vieren ze het net zo lief niet… En in dat geval, kunnen alle volwassen kinderen wel bij elkaar komen. Op 5 december mag je weer 3 gasten ontvangen, dus zullen mijn broer en zussen bij mij komen. Maar via een webcamverbinding zullen we mijn ouders toch wel laten meekijken, gedichten laten horen, en kado’s laten zien die ze later alsnog zullen krijgen.

De eerste feestdag van december gaat in aangepaste vorm door, en nu is het vol spanning afwachten wat het kabinet over kerst zal gaan zeggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s