Blauwe plekken

Mijn halve arm is blauw. Er is een plek ter grote van mijn hand waar ik niet over kan wrijven zonder mezelf pijn te doen. Hoe het komt? Geen idee.

Ik zal mezelf wel ergens gestoten hebben. Tegen een deur gelopen zijn in plaats van dóór de deur te lopen. Misschien heb ik er een pan of een boek op laten vallen, of misschien viel ik zelf wel.

Al die gebeurtenissen zijn zo normaal dat ik ze niet altijd registreer, er geen punt van maak, ze niet onthoud.

Ik belde eens met een oude vriend, met wie ik een jaar daarvoor veel had gebeld. Hij zei: “het meeste wat ik me van die periode herinner, is dat er constant geluid op de achtergrond was. Ik vroeg dan geschrokken wat er gebeurde, en jij zei dan: ‘oh, niets aan de hand, ik liet gewoon iets vallen.'” Het maakte indruk op deze vriend dat ik 5 keer per telefoongesprek iets liet vallen, en dan verder ging met praten alsof er niets gebeurd was.

Ik herinnerde me dat niet zo. Maar hij zal wel gelijk hebben, volgens mij was dat rond de periode dat ik 3 theepotten per maand kocht, omdat ik ze telkens kapot liet vallen.

Het is normaal voor me. Ik struikel, ik val, ik stoot, ik laat vallen. Op de computer sla ik contstant de verkeerde toets aan, of klik ik net náást het knopje waar ik mijn muis heenbewoog. Ik noem het onhandigheid, de wetenschap noemt het dispraxia. Ik weet weinig van dispraxia, maar volgens mij komt het er op neer dat de hand-oog-coördinatie niet zo goed is. De motoriek niet zo goed ontwikkelt als bij de meeste mensen. Ik weet niet eens zeker of ik wel dispraxia heb, maar het zal wel. Het schijnt vaak voor te komen in combinatie met autisme.

Mijn handschrift was vroeger notoir slecht, en ik had een hekel aan gym en renspelletjes. Op school was het dus echt vervelend om dispraxia te hebben. Nu maakt het me weinig meer uit. Als ik val, sta ik weer op. Als ik een kopje breek, verzamel ik de scherven.

Een blauwe plek heelt altijd wel, en theepotten zijn gemakkelijk om te kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s