Een nieuw mens

Op de map staat een afbeelding van een slanke vrouw, die tevoorschijn komt uit de dijen en benen van een dikke vrouw. De dunne vrouw spreidt haar armen vol overgave. Het logo rechtsboven is hetzelfde, maar dan in woord. De O is driedubbeldik, de B al ietsje dunner, en zo gaat het via de E, S, I T en A naar een flinterdunne S. Bijna iedereen die ik vertel over mijn toekomstige maagverkleining zegt: ‘Je zult een ander mens worden.’

Ik wil geen ander mens worden. Ik wil niet pas mijn armen vol overgave uitspreiden als ik dun ben. Ik wil niet ‘pas echt beginnen te leven na mijn operatie’. Ik wil het nu al. Ik wil van mezelf houden en van het leven genieten. Ik wil gewaardeerd worden door de mensen om me heen, en op mijn beurt hen waarderen.

Natuurlijk hoop ik dat ik dunner word van de operatie. Dat wandelen en bewegen weer makkelijker gaan. Maar nee, ik wil niet veranderen. Ik wil geen operatie om van mezelf te leren houden, of om eindelijk op waarde geschat te worden door mijn omgeving. Dat wil ik nu al.

Ik wil geen nieuw mens worden. Als ik een nieuw mens word, wat gebeurd er dan met de mens die ik nu ben? Verdwijn ik? Waarom zeggen mensen dat dan alsof het iets positiefs is? Ik wil niet verdwijnen. Ik ben de Corina die er honderden uren instak om autisme te begrijpen. Die zo hard haar best doet om angsten te overwinnen, die steeds beter word in voor zichzelf zorgen. Die leert om uit te spreken wat haar dwars zit. Die een blog begon om haar gedachten te ordenen. Dat is de Corina die ik ben, én de Corina die ik wil zijn.

Ja, ik wil een dunnere versie van mezelf. Ja, ik hoop die angsten genoeg te overwinnen om meer onder de mensen te komen. Maar ik wil niet een heel nieuw mens worden. Ik zou veel te veel verliezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s