Alles verandert

Al tijden zie ik de melding op wordpress.com, de website waar ik mijn blog schrijf: gebruik vanaf 1 juli onze nieuwe editor. Of gebruik hem nu alvast. Ik word niet blij van deze mededeling. Verandering = moeilijk. Zelfs als een verandering ten goede is, kost het me energie. Ik moet mijn totaalbeeld van de situatie weer opnieuw opbouwen, nieuwe details verwerken.

Ik weet dat niet alles hetzelfde kan blijven, maar veranderingen zijn vaak onverwachts, waardoor ik reageer met angst of boosheid. Zo waren van de week het logo en de interface van mijn podcastspeler veranderd. Vreselijk. Maar de update heeft wel tot gevolg dat ik nu veel minder errors ervaar. Ik weet dus verstandelijk dat deze verandering goed was, maar toch schrik ik er elke keer van als ik zie dat alles er anders uitziet dan ik gewend was.

De wordpress-update was duidelijk geen goede update. Wat ze goed deden was me er van te voren van op de hoogte stellen. Door deze verandering werd ik niet verrast. Maar bloggen voelt nu minder intuïtief, en de website is veel trager. Van veel andere veranderingen duurt het langer voor ik mijn mening gereed heb.

Neem bijvoorbeeld het avrotros-logo. Het is duidelijk anders, heel anders. Op dit moment is het er al een aantal weken, maar ik word er telkens nog onaangenaam door verrast. Ik heb geen idee hoe het oude logo eruit zag, maar het voelt iedere keer als ik nu tv kijk fout. Het is een detail wat niet klopt voor mij. Of ik het avrotros-logo mooi vind? Geen idee. Ik reageer op de verandering, daar ben ik niet blij mee. Maar over een tijdje ben ik er aan gewend, en zal ik opnieuw boos of bang reageren als er iets aan verandert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s