Koffie

Ik ben op papier lid van een kerk, en al ga ik nooit naar de diensten, ik probeer via de kerk wat meer contacten te krijgen. Daarom word ik begin juli aangemoedigd om mee te gaan naar de koffieochtenden die de hele zomer gehouden worden.

De eerste keer word ik opgehaald, omdat ik van mezelf weet hoe moeilijk ik het vind naar iets nieuws te gaan. De andere keren lukt het me wel om zelf te gaan, wat al een overwinning op zich is. In totaal ben ik 4 van de 6 keer aanwezig.

Er zijn inclusief 2 vrijwilligers, tussen de 6 en de 10 mensen. Voor mij een grote groep. Ik heb mijn leven zo ingericht dat ik meestal maar met 1 of 2 mensen tegelijk praat. Activiteiten waar meer mensen aanwezig zijn vermijd ik vanwege angst of overprikkeling. De eerste keer vind ik het ook behoorlijk overprikkelend, vooral als mensen door elkaar praten. Ook vind ik het moeilijk een gesprek te beginnen of op gang te houden.

Toch ga ik terug. Het is een relatief kleine groep, en een veilige setting. Bovendien is mijn agenda deze zomer behoorlijk leeg, dus kan ik het er best bij hebben. Ik besluit het te zien als oefening in contact leggen. Elke week is het iets makkelijker om te gaan, ervaar ik minder angst, en gaan de gesprekken me iets beter af. Ik begin andere vaste gasten te herkennen, en zij mij. Vond ik het de eerste keer vooral moeilijk, de laatste keer vond ik het vooral leuk.

Wel merkte ik dat het me zoveel energie kostte dat ik de rest van de dag bijna niks meer deed. Het sporten dat ik meestal op dezelfde dag had gepland ging dus ook niet door. Maar dat geeft niet. Sporten is moeilijk, maar mezelf sociaal uitdagen ook. Het bewegen heb ik op andere momenten ingehaald. Ook zonder te sporten heb ik mezelf uitgedaagd, en iets gedaan wat goed voor me was.

 

Een gedachte over “Koffie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s